Hvordan få en ny partner

Oppdatert: 21. mars 2020

Mange opplever nå at familielivet har tilspisset seg, og flere ekteskap er under press. Det er forståelig i disse korona-tider med alle barn hjemme, skoleopplegg som skal gjennomføres og jobb som fremdeles forplikter. Familier er sammen døgnet rundt. Krydrer vi det med bekymring for fremtiden og unntakstilstand på ubestemt tid, er stresstesten maksimert.Faktumet er at det er mulig å være sammen døgnet rundt, uten å oppleve å stå sammen. Da er det vanskelig å holde sammen. Og nettopp derfor kommer nå dystre spådommer for statistikken for parforhold. Det spås at skilsmissetallene vil øke om denne unntakstilstanden varer lenge. Så da har jeg lyst å bidra med noen tips til hvordan du kan få en ny partner.

De er både forskningsbaserte og understøttet av egne erfaringer. Jeg har selv opplevd å få en ny ektemann. Men det uten å øke noen skilsmissetall.


Her er fire tips til hvordan du kan oppleve det samme:


Begynn med å se den partneren du har


Ikke bare se, som det motsatte av å overse. Jeg mener helt konkret å se PÅ den andre. Dere er kanskje i hverandres synsfelt døgnet rundt. Men det er ikke det sammen som å bli sett. Har dere øyenkontakt i løpet av dagen? Det skal ikke mange sekunder med øyenkontakt for å legge merke til hvordan den andre egentlig har det.


Vi har ei liten jente på ni måneder, og lite er mer gøy for henne enn borte-tittei leken. Det er ikke bare en lek. Det er noe så nydelig som flere øyeblikk av konsentrert øyekontakt, hvor hun finner seg selv og sin verdi. Hun opplever å bli sett og høre til. Sørg for at dere ser hverandre, ser på hverandre og finner hverandre i blikket til den andre.

Det skaper tilhørighet og trygghet når det stormer.