Fire ting pappa ikke kan

Det er ikke alltid like lett dette foreldrelivet vi prøver å leve. En gang var vi den vi var, eller i det minste et forsøk på å være den vi ønsket å være. Nå er det andre boller. Eller roller.

Nå må vi være Mamma og Pappa også. Hovedroller i et realityshow uten utstemming og reklamepauser. Det livet kommer med sine hardcore realiteter. Og begrensninger. Så la oss kalle en spade en spade. Vi kommer ikke utenom det faktum at som pappa, er det noen ting du bare må leve med. Her er fire punkter jeg kommer på i farten.


Pappa, du kan ikke...


…komme inn i et rommet uten å bli fokus. Er du i rommet, er du ungenes midtpunkt. Om du ser det eller ikke, så lurer de på om du ser dem.

På jobb var du kollegaen blant alle andre ansatte. I bilkøen var du en vanlig bilist blant de hundre andre, og kanskje en normal døsig ettermiddagslytter til P2. Kanskje du nettopp var en gjennomsnittlig hyggelig kunde i kassa på Rema, og så en godt sliten versjon av deg selv da du kom inn døren.

Men i det du trer inn i rommet der sønnen eller datteren din er, er alle andre roller overstyrt. Uansett hva du måtte føle eller tenke på. Nå er du Pappa. Fra Kent til Supermann - og ansvaret er minst like stort. Er du pappa, er du aldri uviktig eller usynlig i ditt barns nærvær.


Og på samme måte kan du heller ikke...


...sitte på sengekanten, uten å skremme livskiten ut av ethvert monster under sengen.

Du blir den sterkeste personen i verden, bare ved å være der.